JavaScript seems to be disabled in your browser. For the best experience on our site, be sure to turn on Javascript in your browser.
Vi opsamler cookies til at gøre oplevelsen bedre. Når du benytter vores website, giver du samtykke til anvendelsen af cookies. Læs mere.
Orangeblomsten er den duftende blomst af Citrus sinensis (appelsintræet). Det bruges i parfumefremstilling og er blevet skrevet om som et afrodisiakum.
Orangeblomstessens er en vigtig komponent i fremstillingen af parfume. Kronbladene af appelsinblomster kan også laves om til det delikat duftende appelsinblomstvand (som et alternativ til rosenvand), en fælles del af både det franske køkken og det mellemøstlige køkken (oftest som ingrediens i desserter og bagværk). Det er også til stede i spanske kulinariske traditioner, med bemærkelsesværdige eksempler som mexicanske Pan de muerto og spanske Roscón de Reyes.
I USA bruges orange blomstervand ofte til at lave appelsinblomstscones og skumfiduser og er Floridas statsblomst.
Appelsinblomsthonning (citrushonning) fremstilles ved at sætte bistader i citruslundene i blomstringsperioden. Dette bestøver også frøede citrussorter. Appelsinblomsthonning er højt værdsat og smager meget som frugten.
I Spanien tørres nedfaldne blomster og bruges derefter til at lave te, og appelsinblomsten giver sit turistiske kaldenavn til Costa del Azahar ("orangeblomst-kysten"), Castellons kyst.
Tilberedning:tilføj 1-2 teskeer blomstervand pr. portion.Opbevaring:efter åbning bruges den indenfor 2 måneder og opbevares i køleskabet.Alternativ brug:kan også bruges som ansigtstonic eller spray. Da den ikke indeholder alkohol, er den ekstrem forfriskende for huden.
Vand, Appelsinblomst ekstrakt.
New customer? Start Here.
You must be logged in to manage your wish list.